Artha i Finans: Har leveret solidt comeback: Derfor bliver 2023 måske et lyst år for danske aktier

Lars Hytting - Head of Trading Artha Kapitalforvaltning Fotograferet i kontoret i Hellerup ved Tuborg Havn. Foto: Mie Hee Christensen

I Finans den 4. januar medvirker Lars Hytting, aktiechef i Artha, i en artikel om danske aktier, der gjorde noget af et comeback mod udgangen af 2022 efter at være kommet slemt fra start.

Nu handler det om 2023, og hvad vi kan forvente os af det nye år, hvor en mulig recession spøger.

Danske aktier er imidlertid så robuste og består af en række solide kvalitetsselskaber, at Lars Hyttings forventning er, at danske aktier vil klare sig fint også i et strabadserende år, da de er eftertragtede, fordi de dels er præget af høj kvalitet og overordnet set har defensive træk, hvor de cykliske og dermed mere økonomisk følsomme dele af aktiemarkedet vil opleve et andet pres.

»Novo Nordisk skal stadig producere medicin, men en virksomhed som Pandora må indstille sig på, at der nok ikke sælges så mange smykker i butikkerne. Hvis vi får en dyb recession, er det naturligvis ikke positivt for aktier i al almindelighed – og de danske aktier vil også blive berørt, men visse vil bare mærke konsekvenserne mere end andre,« som han siger til Finans.

I en tid med stigende renter er kedelig og robust det nye sort efter en årrække, hvor vækst og tech har stjålet overskrifterne.

Du kan læse hele artiklen via følgende link: Har leveret solidt comeback – derfor bliver 2023 måske et lyst år for danske aktier.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *