Artha i Børsen Investor Podcast: Centralbankerne har ændret spillereglerne på rekordtid

Lars Hytting, head of trading i Artha, medvirkede den 31. August i Børsens Investor Podcast til en snak om den aktuelle situation på de finansielle markeder. Markedsstemningen har på det seneste været negativt præget af især de forventede renteforhøjelser, der har sat retningen.

I podcasten kommer Lars Hytting bl.a. ind på det sceneskifte, der er sket på pengepolitikken på meget kort tid. Man skal ikke længere tilbage end til december for, at forventningerne gik på, at inflationen var midlertidig, og ECB ville tidligst hæve renterne i 2023. Nu er det vendt på hovedet, og inflationen er kommet ud af kontrol.

Centralbankerne er en central aktør og har selv skabt inflationen med det største finansielle eksperiment nogensinde, og det er derfor også kun deres pengepolitiske stramninger, der kan tæmme den løbske inflation.

”Centralbankerne laver spillereglerne i den arena, aktørerne i de finansielle markeder spiller på, og man må i den grad sige, at der er kommet nye spilleregler i år. Men inflationen skal stoppes, og det har en pris, som vi ikke kommer udenom. Derfor er Fed færdige med at komme markedet til undsætning,” konstaterer Lars Hytting i udsendelsen, hvor han også forventer, at ECB hæver renten med 0,75 procentpoint på rentemødet i næste uge og dermed går væk fra de 0,00 procent, der er gældende lige nu.

På samme vis ligger det i kortene, at Fed hæver renten med 0,5 eller 0,75 procentpoint, når USA’s centralbank senere på måneden holder sit rentemøde den 20. & 21. september.

Lyt til hele podcasten via dette linkLeave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *